Peru El Basal

Lehce ovocná

ZPRACOVÁNÍ: washed (promytou metodou)

DRUH: 100% arabika 

ODRŮDA: Caturra, Bourbon a Typica

OBLAST: Chontali

NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1400 až 1750 m.n.m.

CHUŤOVÝ PROFIL: ananas, červené bobule, čokoláda s pomerančem, třtinový cukr a tofíková dochuť

CUPPING SKÓRE: 86

CHARAKTERISTIKA:  vyvážená káva vhodná jak na espresso, moka konvičku a džezvu tak i na alternativní přípravu jako je AeroPress, clever dripper, el. překapávač, french press, V60, vacuum pot.

Zvolte si variantu:

Cena od 86,00 Kč

Tato káva pochází od skupiny malých pěstitelů, kteří pracují na farmě El Basal v oblasti Chontali Jaen. Tento 15 hektarový pozemek se nachází v nadmořské výšce 1400-1750 m n.m. a produkuje odrůdy Catimor, Caturra, Bourbon a Typica mezi červencem a zářím. Při promytí se kávové třešně zbaví dužiny a fermentují 48 hodin, poté se suší v solárních stanech po dobu 14 dní. Jakmile je káva připravena, je odvezena do skladu společnosti Falcon Jaen, kde se hodnotí její kvalita a cupping skóre. Ceny jsou stanoveny podle kvality šarže a Falcon si klade za cíl zaplatit 30 % nad místní cenu, protože tento bonus bude mít obrovský dopad na živobytí farmáře a jeho rodiny. Nakonec je káva převezena do závodu Café Selva Norte SAC, kde je zkontrolována, jestli neobsahuje nějaké závady, poté je zabalena a přemístěna na pobřeží k přepravě. Poprvé byla káva do Peru přivezena okolo roku 1700. Stejně jako v mnoha podobných zemích je i zde pěstována ekologicky, protože farmáři nemají přístup k pesticidům a chemickým hnojivům.

Peru je skvěle vyvážená káva, oblibu si tak u ní najde každý, ať už má raději alternativní přípravu nebo espresso.