Nikaragua Agua Sarca

Výrazně ovocná

ZPRACOVÁNÍ: washed (promytou metodou)

DRUH: 100% arabika 

ODRŮDA: Maracaturra

OBLAST: Nueva Segovia

NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1150 - 1400 m.n.m.

CHUŤOVÝ PROFIL: ibišek, růže, mango, citron, grenadina, tofík a dochuť citronové kůry

CUPPING SKÓRE: 86,2

CHARAKTERISTIKA:  káva s výraznou ovocnou aciditou, ideální na alternativní přípravu jako je AeroPress, clever dripper, el. překapávač, french press, V60, vacuum pot

Zvolte si variantu:

Cena od 106,00 Kč

Tato káva pochází od farmáře Isacia Javiera Albira, který vlastní 87 hektarů farmy Agua Sarca v oblasti Dipilto v Nueva Segovia. 20 % hektarů je divoký les, kterým protéká řeka, na zbytku jsou vysázeny kávovníky různých odrůd. S pěstováním kávy se v Nikaragui začalo až v 19. století a většina farmářů volí pěstování v souladu s přírodou a nechávají se tak certifikovat jako Bio farmy. Kávové třešně se sbírají ručně, poté putují do velkých nádrží s vodou, kde se protřídí (nezralá zrna plavou na hladině, kdežto zralá se potopí) a následně promyjí, tím se zbaví dužniny. Pak se rozprostřou na terasách a suší se na slunci 5-6 dní. Vzhledem k tomu, že je zde slunce velmi silné, musí se zrna každé 3-4 hodiny obracet, aby byly rovnoměrně vysušeny. Tato káva má výrazně větší zrna, než je běžná velikost, často se jim také přezdívá Sloní zrna.

Naše nejacidnější káva, dokonalá na filtr.