Oblast Ngewa Komothai je dobře známá nejen pěstováním kávy, ale také pro svou produkci mléčných výrobků. Je největším mlékárenským krajem v Keni. Mnoho pěstitelů dodržuje ekologické postupy hnojení kávovníků, používající pouze kravský hnůj místo agrochemikálií. Drobní farmáři zde dodržují tradiční keňské metody zpracování. V Keni se káva pěstuje na úrodné sopečné půdě, ve vysokých nadmořských výškách mezi 1600 až 2000 metry nad mořem. Tato hluboká hlinitá půda je ideální pro pěstování kávových zrn Arabika, Keňa je jejich významným pěstitelem a sazenice byly do Keni přivezeny až v 19. století z Etiopie.
Tato káva se hodí na obě varianty. V espressu umí předvést své hořké tóny grepu a sladkost karamelu, na filtru zase rozvine sladkost a lehkou kyselost jablek.