V druhé polovině 18. století jezuité přinesli první kávovníky jako okrasné rostliny. Roku 1835 se vláda rozhodla podpořit produkci kávy a všem farmářům, kteří vypěstují 20 000 liber kávy, přislíbila ekonomické ocenění. Region Antigua je charakteristický vulkanickou půdou a nízkou vlhkostí. Obklopují ho 3 sopky - Agua, Fuego a Acatenango. Fuego svým popelem obohacuje půdu cennými minerálními látkami a zároveň vytváří vrstvu, jenž rostlinám pomáhá zadržovat potřebnou vlhkost v půdě a vyrovnat se tak s velice nízkými srážkami. Mikroklima, bující příroda a topografie předurčují místní plantáže k produkci kávy, která patří k těm nejlepším na světě. Farmáři zde hospodaří v duchu trvale udržitelného zdroje, tj. šetrně a s respektem k životnímu prostředí.
My ji rádi pijeme na oba způsoby. Na filtru umí tato káva předvést své ovocné tóny, v espressu je příjemně acidní a vyvážená.