Etiopie Kochere Beloya

Ovocná

ZPRACOVÁNÍ:    natural (suchou metodou) 

DRUH: 100% arabika 

ODRŮDA:    odrůdy JARC, místní odnože

OBLAST:    Yirgacheffe

NADMOŘSKÁ VÝŠKA:    1720 m.n.m.

CHUŤOVÝ PROFIL:   jablko, borůvky, čokoláda, vanilka

CUPPING SKÓRE:    86,5 

CHARAKTERISTIKA:    káva se střední aciditou, vhodná na alternativní přípravu jako je AeroPress, clever dripper, el. překapávač, french press, V60, vacuum pot nebo ovocné espresso

Zvolte si variantu:

Cena od 103,00 Kč

Podoblast Kochere v oblasti Yirgacheffe má výrazná období vlhka i sucha, vytvářejí tak prvotřídní podmínky pro zpracování kávy, zejména pro šarži jako je tato. Etiopie je známá jako rodiště kávy, díky své obrovské kvalitě a jedinečnosti získává mezinárodní uznání pro svou neuvěřitelnou rozmanitost chutí. Zemědělské metody v regionu zůstávají z velké části tradiční a většina farem je také standardně ekologická. Farmáři v Yirgacheffe jsou drobní zemědělci, hnojiva a pesticidy používají jen velmi málo nebo vůbec. Káva je téměř kompletně kultivovaná, sklizená a sušená ručně. Výjimečná kvalita etiopské kávy je dána kombinací faktorů - kromě odrůd a pěstování, přispívají ke konečné kvalitě i způsoby zpracování a výrobní tradice.

Středně acidní káva, která umí vykouzlit skvostné ovocné espresso, vhodná i na filtr.