Káva je pojmenována po pávovi KongQue, o němž se mezi místními traduje, že když se usadí na jejich pozemku, budou mít v rodině štěstí. Co se týče pěstování, pochází tato káva z relativně mladé oblasti Yunnan. Obecně je káva z Číny málo známá a proto zatím nemá důvěru, i když má velmi zajímavý vyvážený chuťový profil s vetší sladkostí a mírnou aciditou. Kávové třešně jsou ručně sbírány a zpracovávány mokrou metodou, což jsou dobré předpoklady pro výbornou kávu. Odrůda kávy je Catimor, který je poměrně nedávno vypěstovaným křížencem. Spojením odrůdy Caturra (kvalitní arabika odvozená od Bourbonu) a Timor (přirozený hybrid arabiky a robusty) vznikl v roce 1959 v Portugalsku. Tato odrůda je výjimečná svou odolností proti patogenům.
Káva je jemnější, příjemná do espressa, zároveň se hodí i na filtr.