Farma v Chapadao se nachází na hranici Sul De Minas a Cerrado, v hornaté oblasti Ilicnea, kde farmy stoupají do 1320 nadmořské výšky. Tato krásná oblast je obdařena mikroklimatem, které poskytuje ideální podmínky pro pěstování jedinečné a zajímavé kávy. Půda je známá jako kambisola, která vzniká ze souvrství přemístěných pevných hornin či jiných substrátů. Hlavním půdotvorným procesem je zajílení. Kambisoly se vyznačují širokou škálou zrnitosti, kladou tak jedinečný tlak na rostliny při dozrávání kávových třešní. Zdejší pěstitelé dříve bojovali s větry které pustošily úrodu, později začali vysázet kávovníky poblíž stromům a tím minimalizovali účinek větru. Tyto větrné oblasti s vyšší nadmořskou výškou umožňují pomalejší sušení kávy, která se rozprostřená suší na takzvaných terasách. Kvůli topografii se zde nemohou na sběr používat kombajny a tak sklizně probíhají ručně. Brazilskou kávu ocení každý začínající kávomil, díky své jedinečné a vyvážené chuti si najde zalíbení téměř u každého.