Farma Sitio Café Galante má rozlohu 14 hektarů a nachází se v hornaté oblasti s vlhkým vzduchem. Ten prodlužuje proces sušení kávových třešní, což vede ke zvýšení kvality zrna, protože cukry přítomné v kávě mají více času na fermentaci. MEDOVÁ (honey) metoda kombinuje proces obou používaných metod zpracování NATURÁLNÍ (natural) a PROMYTÉ (washed). Ze začátku je postup stejný jako u promyté metody. Oloupané kávové třešně s určitým množstvím slizké dužiny na zrnu už ale dále nepokračují v procesu mokrého zpracování, nýbrž jsou i s touto lepkavou vrstvou přemístěny k sušení na betonové plochy nebo tzv. africké postele. Během procesu sušení mají zrna dostatek času na absorbování množství sacharidů ze zbylé dužiny. Čím více dužiny se na zrnech ponechá, tím intenzivněji bude ovlivňovat jejich chuť. Díky delšímu kontaktu dužiny se zrnem je káva hodně sladká, plnější a zachovává si jiskrnou aciditu. Šálek takto zpracované kávy bývá acidní, se sametovým tělem a medovou sladkostí. Renato Assumpção je nejmladším farmářem z poslední generace, který se se svou rodinou dělí o znalosti v rámci skupiny pěstitelů a kombinuje své metody zpracování a ruční sběr kávových třešní s cílem dosáhnout nejlepších výsledků.